Historie

Historie
Historie2018-08-03T07:18:40+00:00

De coöperatieve Werktuigenvereniging Ruinerwold W.A. In de huidige vorm is opgericht in oktober 1990, daar waren de toen huidige bestuursleden G. Remmelts en G.F. Timmerman mede de grondleggers van.

Voorheen was het de D.L.G.(Drents Landbouw Genootschap) wat nu de L.T.O. de standsorganisatie voor agrarisch Nederland is.  Door de steeds grotere kapitaals intensievere machines en om sneller te kunnen besluiten, heeft men toen voor een coöperatieve vorm gekozen.Wat je hier in deze regio bij de ‘ boermarke’s ‘ wel meer zag ontstaan. Zoals Koekange, De Wijk, Havelte en Nijeveen.

Door het steeds verder uitbereiden van het machine park kwam zo rond het jaar 2000 in het verlengde van de zaaimachines de mais- en graszaadhandel ook op gang evenals zaagsel en kalk. Inmiddels is de werktuigvereniging een gestaag groeiende coöperatie met een werkgebied met een straal van zo’n 20 km rond Ruinerwold.

Wij gebruiken cookies op de website om u de best mogelijk website ervaring te geven. Kijk op onze privacy- en cookieverklaring voor een uitgebreide uitleg. Accepteren