Voorjaar 2019 (lees meer)

Voorjaar 2019 (lees meer)

Warm en droog was de aanzet voor een wel een heel vroeg voorjaar. Wat vooral in eerste instantie zichtbaar was bij de groenbemester die afgelopen najaar ook al relatief vroeg was gezaaid.

Dit had weer tot gevolg dat de Frees vol aan de bak moest. Want naast de nodige graslandpercelen moesten er nu ook ‘bestaand’ maisland gefreesd worden, waar niet op tijd de nodige maatregelen waren genomen. Wat tot lange wachttijden leidde. En waar normaal gesproken 1 frees het werk aankan, konden hier nu wel 2 ingezet worden. Kortom het kwam er op neer dat alles wat maar enigszins  de stoppel kon  beroeren in het veld was. En zo werkte men bij menig één naar de eerste snede toe . Dat gaf vertrouwen met uitzicht op een goede week mooi weer, en het bleek nu dat er niets zo veranderlijk was als…. Een volle week ingepland met de hooimachines die uiteindelijk het werk in 4 dagen moesten wegwerken. Dit geeft altijd weer veel stres en gedoe bij de standhouders. leden die eerder willen, leden die afzeggen en of leden die een alternatief hadden genomen de planning had er maar druk mee.  Ofwel bellen en gebeld worden. Nu is het wel zo dat wanneer  de 1e snede in etappes gemaaid word, dit de rest van het jaar spreiding geeft bij het plannen. Dus dat geeft voor de standhouders vertrouwen voor de rest van het seizoen.

2019-05-09T12:57:34+00:00
Wij gebruiken cookies op de website om u de best mogelijk website ervaring te geven. Kijk op onze privacy- en cookieverklaring voor een uitgebreide uitleg. Accepteren